24 Eylül 2012 Pazartesi

Ljubljana'da Ulaşım III - Taksiler

Ljubljana'daki taksilerden bahsedeceğim bu yazımda. Maalesef Ljubljana'da tek bir tarife ve tek bir çatı altında toplanan taksiler yok. Taksilerin çeşitli durak isimleri var ve her durağın farklı tarifeleri bulunmakta. Tabi ki sizlere en uygun tarifedeki taksileri önereceğim.



Ljubljana'daki en uygun taksi tarifleri "Metro Taxi" ve "Laguna Taxi"ye aittir. Taksilerin durak isimleri kapılarında veya araç üzerinde yazılıdır. Buna göre taksi seçerseniz cebiniz açısından iyi olur. Özellikle Metro Taxi, öğrenci taksisidir. Telefon numarasını hala unutmuş değilim, 0801190 =) Eğer Rozna'dan taksi isteyecekseniz, ya "Yellow Trafika"ya da "Menza"ya isteyiniz. Yellow Trafika, Rozna'nın arka girişindeki büfe, Menza ise Rozna'daki yemekhanenin olduğu yerdir. Eğer oraya çağırırsanız, Ufo Cafe'nin olduğu taraftaki kapıya gelir.

Fiyatlarına gelecek olursak, Rozna'dan Bavarski'ye 3 € gibi bir fiyata gidebilirsiniz. Tabi taksiye 4 kisi binince, kişi başı 0.75 € düşüyor. Taksi kullanımı oldukça uygundur Ljubljana için.

Taksiler oldukça lükstür. Ama kapısında Metro yazıyorsa, BMW 5 serisi olsa bile o taksinin tarifesi değişmez. Bu arada şunu da belirtmemde fayda var. Taksi trafiğe takıldıysa, yani araç duruyorsa, taksimetre hala ücret yazar. Yağmurlu ve trafikli bir günde, 4 €'luk bir yola 12 € gibi bir ücret vermişliğim var. Bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Taksi isterken, eğer bagajınız varsa telefonda belirtiniz. Yoksa gelen taksi sizi almayabilir. Çünkü sizin bagajınıza göre araç yolluyorlar. Aynı şekilde kaç kişi olduğunu da belirtiniz.

Taksicilerden genç olanları ingilizce biliyorlar. Ama yaşlı bir şoföre denk gelirseniz, "pencereyi açabilir misiniz" demek bile işkence haline geliyor. Bu olay başıma geldi ve en sonunda elimle pencereyi gösterdim, adam o yöne gitmek istediğimi sandı ve direksiyonu kırdı :D

Şimdilik taksiler hakkında söyleyeceklerim bu kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder