25 Eylül 2012 Salı

Ljubljana'da Eğlence

Vee tabi ki partyler... Evet arkadaşlar, Ljubljana'da oldukça hareketli bir gece hayatı yaşanmakta. Tabi ki bunların büyük bir çoğunluğunu öğrenciler oluşturmakta. Erasmus sezonunda gelen 400'den fazla öğrenci ise, şehre ayrı bir renk katıyor.

Öncelikle yurt partylerinden bahsetmek istiyorum. Bu konuda, eğer ki Rozna Dolina yurtlarında kalıyorsanız, şanslısınız demektir. Çünkü her ay bir blokta official bir party düzenleniyor. Yaklaşık 10-12 blok olduğunu düşünürsek her ay bir blokta party var demektir. Bu partylerin apayrı bir güzelliği oluyor. Çünkü diğer yurtlardaki öğrencilerle iletişim haline geçiyorsunuz ve yeni arkadaşlıklara yelken açıyorsunuz. Yurt partylerine genelde herkes kendi içeceğini götürüyor. Ya da blok yöneticisi öğrencilerin düzenlediği bir organizasyon olabiliyor. Bu tip organizasyonlarda içecekler ücretli oluyor.

Bunların haricinde ise unofficial partyler düzenleniyor. Genelde izinsiz yapıldığı için securityler gelip sizi uyarabiliyor. Fakat kimse takmadığı için eğlenceye tam gaz devam ediliyor. Eğer ikinci bir uyarı gelirse dağılmanızı öneririm. Çünkü üçüncü kere security değil, polis gelecektir. İşte o zaman durumlar biraz yaş. Ayrıca party esnasında oluşacak herhangi bir hasar, hasarı yapanlarca değil, bütün bloktan kesiliyor. Böyle bir kötü yanı da var maalesef. Geçen sene İspanyollar bizim bulunduğumuz blokta party yapmıştı ve parti esnasında mutfak kapısı hasar görmüştü. O ay ki faturada ceremesini biz çektik. Ayrıca çok securityler tarafından çok uyarı gelirse, yurt yönetimi o blok için özel profesyonel gece bekçileri tutuyor. Bunun ücretini de o blok sakinlerinden alıyorlar. Bu olay da başımıza gelmişti :)

Gelelim Ljubljana'daki gece hayatına. Sizlere önereceğim bir çok mekan var. 





Bunlardan ilki Parlament Pub. Aslında pek sevmem orayı, çünkü orası bir Pub, yani Club değil. Fakat her hafta Erasmus partyleri orada yapıldığı için, ilk uğrak yerimiz ora oluyordu. Bir iki saat takıldıktan sonra ise başka mekanlara geçiş yapıyorduk. 





İkinci olarak önerim KMŠ (okunuşu kımışı). Burada ucuza içki bulabilirsiniz. Giriş ücreti en son 1.5 €'ydu. Fakat KMŠ kart çıkartarak yıl boyu ücretsiz giriş hakkı elde edebilirsiniz. Cumartesi günleri ise Ladies Night vardır. Yani bayanlara ücretsiz giriş, ücretsiz gardrop hizmeti verirler. Genelde öğrenciler takılır. Securitylerin bazıları Makedon ve Arnavuttur. Muhabbeti sağlamlaştırırsanız bazen sizi içeriye ücretsiz alabilirler. 



Club Cirkus ise KMŠ'nın hemen arkasında yer alır. Yeni açılan bir mekan olduğu için oldukça güzel bir dizayna sahiptir. Müzikleri ve DJ'i harikadır. Giriş 5 €'ydu en son olarak. İçeride ise içecekler biraz pahalı. Fakat genelde öğrenciler sarhoş olarak clublara takıldığı için pek sorun olmuyor. KMŠ'ya nazaran daha üstü başı düzgün, belli bir kesime ait insanlar takılıyor.





Metelkova denilince akan sular durur Ljubljana'da. İlginç ve korkutucu bir atmosferi vardır. Birkaç pub ve club'dan oluşan bir mahalleyi andırır. İçeride her tipten insan vardır. Gittiniz mi göreceksiniz zaten :) 









Slovenska Cesta'da bulunan TOP Club ise, şehrin en gözde ve lüks mekanıdır. İçeriye girişler saat 11.00'dan önce ücretsizdir. Bu yüzden önünde büyük kuyruklar oluşmaktadır. Mekana bir asansör yardımıyla çıkılıyor ve ilk girişte sizi harika bir Ljubljana manzarası karşılıyor. Eğer 11.00'den sonra girmeye çalışırsanız, 7 € gibi bir giriş ücreti vermek zorunda kalırsınız. İçeride içki fiyatları da oldukça pahalı. Ayrıca mekana şort, kapri, sandalet vs tarzı kıyafetlerle almıyorlar. Girişte kıyafetlere ve kimliklere bakılıyor.

Yine Erasmus'luların vazgeçilmez mekanı olan Compeniaros Club, Slovenska Cesta üzerinde yer almakta. Zaman zaman değişik formattaki partyleri olmakta. Yine arada bir çok özel içki fiyatları sunmakta.

Skeleton Klub ise geçtiğimiz yıl hizmete girdi. Orjinalinde coctail bar olan Skeleton, bu sektöre de adım attı. Mekan oldukça yeni ve güzel. Yeri ise Kongresni meydanının orada. Bu arada kesinlikle Lamborghini, Wiki Waka Whoooou ve Adios Motherfucker kokteylilerini denemenizi öneririm =)

Bunların haricinde birçok Club ve Pub mevcut. Fakat popüler olanları bunlar.

Klub ve pubların haricinde Ljubljana'da çeşitli festivaller düzenlenmekte. Bunları takip etmekte yarar var. Fakat en gözdesi, Nisan - Mayıs aylarında yapılan Majske Igre. Yani büyük öğrenci festivali. Yaklaşık 1 ay boyunca, Ljubljana'daki bütün yurtlarda çeşitli sportif, kültürel ve sanatsal aktiviteler gerçekleşiyor. Bizdeki bahar şenlikleri gibi düşünebilirsiniz.

Gece hayatının dışında Ljubljana'da, paintball, karaoke, bowling, spor vs gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder