Erasmus Tavsiyesi





Merhabalar, öncelikle bu deneyimi bize yaşattığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Belki de ömrümüz boyunca daha elde edemeyeceğimiz bir deneyim yaşadık sayenizde.

Diğer öğrencilere vereceğim en önemli tavsiye, özellikle ikilemde kalan öğrenciler için, kesinlikle ikinci kez düşünmeden Erasmus Programı’na katılmalarıdır. Ben bu  programa katılmak katılmamak için çok ikilemler yaşadım. Birincisi kariyerli bir işim vardı ve onu bırakmak zorunda kalacaktım. Belki döndüğümde bir işim bile olmayacaktı. İkincisi ise master eğitimimi bir yıl uzatacaktım. Fakat bütün bunları göze alıp programa katıldım. Sizlere şunu söyleyebilirim, kesinlikle bu tarz problemleri geride bırakarak bu programa katılın. Erasmus için sevgilisini bile bir kenara bırakıp gelenler oldu. Belki bunlar size saçma gelebilir ama, kesinlikle pişman olmayacaksınız. Hatta geri döndüğünüzde, “Erasmus hiç bitmesin yaa” diyip ağlayacaksınız. 


Yukarıda bahsettiğim şeyler hayatınızın belli dönemlerinde elde edebileceğiniz şeyler. Fakat Erasmus ile yurtdışında geçireceğiniz 6 veya 12 aylık süreç belki de hayatınızda karşınıza çıkacak tek fırsat. Ben gitmeden önce bana, “Boş ver Erasmus’u, işini kaybetme, nasılsa ilerde Avrupa’ya bir şekilde gidersin.” dediler, fakat bunun bize kattığı akademik, kültürel, yabancı dil gelişimi ve özgüven gelişimini düşündüğümüzde, Avrupa’da geçirilecek 15-20 günlük tatillerden çok farklı olduğunu anladım.


Önümüzdeki senelerde Erasmus ile yurtdışına çıkacak öğrencilere her türlü yardıma, bilgi ve tecrübe paylaşımına açığım. Sadece Slovenya için değil, diğer bütün ülkelerle ilgili tecrübelerimi paylaşabilirim.



Yazımın son paragrafında ise üniversitemin Uluslar arası İlişkiler Birimi’ne teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Slovenya’daki diğer Türk arkadaşlarımın yaşadığı komik ofis sorunlarını görünce, ne kadar harika, hatasız, dakik ve ilgiyle çalışan ofise sahip olduğumu anladım. Bence onlar Türkiye’deki bir numaralı Erasmus Ofisi. Her şey için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız…

NOT: Erasmus Faaliyet Raporum'dan alıntıdır...

5 yorum:

  1. merhabalar, öncelikle site çok güzel teşekkürler :) bende omü'de okuyorum ve şiddetle erasmus istiyorum ocakta başvuracağım nasipse.. :) bölümün ljubljana üniversitesiyle anlaşması mevcut, soracak bi çok sorum var fakat aklıma ilk gelen ljubljana b2 dil sertifikası istiyor diye okudum bi kaç yerde, dogru mu istenmiş miydi ?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, benim girdigim donemde universitemizin OYDEM sinavi sonucu aldigimiz puan yeterli oluyordu. Sistemin degistigini sanmiyorum. 50 puanlik 50 soruluk gramer test, 25 puan uzerinden komposizyon ve 25 puan uzerinden listening sinavi oluodu. Ortalamasi 100 uzerinden degerlendirilip 50nin uzerindeki notlar kontenjana gore siralanarak gidenlee belli oluyordu. Basvurulari uib.omu.edu.tr den takip et derim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, benim girdigim donemde universitemizin OYDEM sinavi sonucu aldigimiz puan yeterli oluyordu. Sistemin degistigini sanmiyorum. 50 puanlik 50 soruluk gramer test, 25 puan uzerinden komposizyon ve 25 puan uzerinden listening sinavi oluodu. Ortalamasi 100 uzerinden degerlendirilip 50nin uzerindeki notlar kontenjana gore siralanarak gidenlee belli oluyordu. Basvurulari uib.omu.edu.tr den takip et derim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, benim girdigim donemde universitemizin OYDEM sinavi sonucu aldigimiz puan yeterli oluyordu. Sistemin degistigini sanmiyorum. 50 puanlik 50 soruluk gramer test, 25 puan uzerinden komposizyon ve 25 puan uzerinden listening sinavi oluodu. Ortalamasi 100 uzerinden degerlendirilip 50nin uzerindeki notlar kontenjana gore siralanarak gidenlee belli oluyordu. Basvurulari uib.omu.edu.tr den takip et derim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben erasmus+ staj hareketliligi ile ljubljanaya geldim. Yalniz staj oldugu icin burada tekim. Bu aralar ljubljanada bulunan birini bulabilirmiyiz acaba :)

    YanıtlaSil